Omoda wint de titel Logistieke Webshop van het Jaar 2016

Omoda is de winnaar van de award Logistieke Webshop van het Jaar 2016

De schoenen (r)etailer ontvingen de prijs vandaag in het Evoluon te Eindhoven uit handen van juryvoorzitter Egbert Guis. “Wat tijdens ons jurybezoek met name in het oog sprong was dat de omnichannel gedachte bij Omoda echt in hun DNA zit. Eén voorraad voor zowel de winkels als de online webshop. Daarnaast analyseert Omoda op een slimme manier hun data, waardoor het logistieke proces goed geoptimaliseerd kan worden, en de positieve klantbeleving wordt vergroot. En de 3D app, die Omoda momenteel uitrolt is een prachtig voorbeeld van slimme innovatie, die uiteindelijk de retourstroom zal helpen te verminderen”. Aldus Guis.

omoda
Wilhelm, Desirée en Pieter van Omoda

De Startup prijs is gewonnen door polyestershoppen.nl. Deze Startup award is dit jaar voor het eerst uitgereikt. De complexiteit van het product in logistiek opzicht (gevaarlijke goederen) en het hoge niveau van de achterliggende IT-systemen die Polyestershoppen in eigen beheer hebben ontwikkeld, gaven voor de jury de doorslag.

 De publieksprijs ging naar MyMicro Group met meer dan 1.200 stemmen. Hiermee liet de webshop de twee andere finalisten, Omoda en Nespresso, ruim achter zich.

 De jury gaf aan dat de grote diversiteit van de drie finalisten de beoordeling niet eenvoudig maakte. “Het was, net zoals vorig jaar, een close call tussen de winnaar en de andere finalisten”, zegt Guis.

Uitgebreid Programma

Er waren ruim 150 bezoekers aanwezig in het Evoluon om de uitreiking van de awards mee te maken. Daarnaast stonden keynotes van GFK en van UC Management over trends en ontwikkelingen in de wereld van e-commerce en van de e-commerce logistiek op het programma. Tevens konden de gasten diverse parallelsessies bezoeken en was er volop gelegenheid om te netwerken. Een deel van de middag was gereserveerd voor presentaties van de drie genomineerde webshops. Deze presentaties speelden ook een rol bij het eindoordeel van de jury en bij het winnen van de publieksprijs.

De jury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van e-commerce en de wetenschap en is onafhankelijk van de organisatie van het event. Dit jaar bestond de jury uit voorzitter Egbert Guis (TNO), Henk Delfos (GfK), Paul Haagh (Groenewout), Niels Agatz (Erasmus Universiteit) en Emile van Rijn (EVO).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.